Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Autó-Motor

2012.08.15. - 15:56

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei olyan miskolci székhelyű vállalkozást vizsgáltak, amelyik rendszeresen, évente több mint másfél millió forintot számolt el saját gépjármű használatra költségtérítésként.

… ossza meg másokkal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Küldje el e-mailben

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?Ezt a jelentős összeget a társaság képviseltre jogosult tagja vette fel, azonban az általa vezetett útnyilvántartások egyik hónapban sem tartalmazták megfelelően a jármű típusára meghatározott fogyasztási normát (átlagfogyasztást), valamint a kezdő és záró kilométeróra-állást.

Az ellenőrzés feltárta, hogy a képviselő gyakran nagyobb összeget vett fel, mint amennyi az átlagfogyasztás és az aktuális üzemanyagár alapján indokolt lett volna. Például a Miskolc-Budapest-Miskolc útvonalra egyszer 510 km-t, máskor 820 km-t számoltak el, miközben a Miskolc-Budapest távolság közúton ténylegesen csak 180 km.

A felvett költségtérítés összegét alapul véve - az internetes útvonaltervezők segítségével - az ellenőrök gyorsan meg tudták állapítani, hogy a cégvezető részére kb. 10.000 km-rel hosszabb utat számoltak el, mint az útnyilvántartással alátámasztott távolság. Az eltérést a társaság működéséhez kapcsolódó különféle konferenciák, szakmai képviseletek felkeresésével indokolták, azonban bizonylattal, meghívóval, illetve egyéb dokumentummal nem tudták igazolni az utazások valóság tartalmát.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a társaság útiköltség-elszámolása nem volt jogszerű, a költségtérítésként felvett összegekkel a cégvezető saját jövedelemként rendelkezett, mely után a cég nem tett eleget személyijövedelemadó-előleg levonási, valamint egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékfizetési kötelezettségének.

Olcsóbb lesz a benzin, drágul a gázolaj
Olcsóbb

A gázolaj nagykereskedelmi literenkénti árát bruttó 2 forinttal emeli, a benzinét 2 forinttal csökkenti szerdán a Mol Nyrt. Az intézkedéssel a gázolaj literenkénti átlagára 421-422 forintra nő, a benziné 415-416 forintra mérséklődik.

Ricciardo győzött a Hungaroringen
Ricciardo

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a vasárnap rendezett 29. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a mogyoródi Hungaroringen.

Egymillióba is kerülhet az elütött vad
Egymillióba

Az őzek üzekedési időszaka miatt a következő hetekben megnövekedhet a vadbalesetek száma.

Üzemszünet lesz a HU-GO útdíjszedési rendszeren vasárnap hajnalban
Üzemszünet

Karbantartás miatt üzemszünet lesz a HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszeren július 27-én vasárnap hajnalban, 1:00 és 4:00 óra között – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. pénteken az MTI-vel.

Traffipax információk

Ma itt várható sebbesség ellenőrzés a megyében:

Részletek

Üzemanyagár kereső

Megye:
Település:
Kerület:
Benzinkút:
Üzemanyag:
Szolgáltatásokat is - -


Programajánló


További ajánlatok

Veteránautók- és motorok találkozója2014.08.02. - 14:00 Veteránautók- és motorok találkozója
Kazincbarcika, Belváros
VII. Fignár Fesztiváludvar2014.08.06. - 17:00 VII. Fignár Fesztiváludvar
Dubicsány
Fesztiválmegnyitó és VI. Barcikai Bormustra2014.08.08. - 19:00 Fesztiválmegnyitó és VI. Barcikai Bormustra
Kazincbarcika, Városháza előtt
Anna & the Barbies koncert2014.08.08. - 19:30 Anna & the Barbies koncert
Kazincbarcika, Városháza előtt
Geszti Péter és a Gringo Sztár koncert2014.08.08. - 21:30 Geszti Péter és a Gringo Sztár koncert
Kazincbarcika, Városháza előtt

További programajánlatok