Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Autó-Motor

2012.08.15. - 15:56

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei olyan miskolci székhelyű vállalkozást vizsgáltak, amelyik rendszeresen, évente több mint másfél millió forintot számolt el saját gépjármű használatra költségtérítésként.

… ossza meg másokkal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Küldje el e-mailben

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?Ezt a jelentős összeget a társaság képviseltre jogosult tagja vette fel, azonban az általa vezetett útnyilvántartások egyik hónapban sem tartalmazták megfelelően a jármű típusára meghatározott fogyasztási normát (átlagfogyasztást), valamint a kezdő és záró kilométeróra-állást.

Az ellenőrzés feltárta, hogy a képviselő gyakran nagyobb összeget vett fel, mint amennyi az átlagfogyasztás és az aktuális üzemanyagár alapján indokolt lett volna. Például a Miskolc-Budapest-Miskolc útvonalra egyszer 510 km-t, máskor 820 km-t számoltak el, miközben a Miskolc-Budapest távolság közúton ténylegesen csak 180 km.

A felvett költségtérítés összegét alapul véve - az internetes útvonaltervezők segítségével - az ellenőrök gyorsan meg tudták állapítani, hogy a cégvezető részére kb. 10.000 km-rel hosszabb utat számoltak el, mint az útnyilvántartással alátámasztott távolság. Az eltérést a társaság működéséhez kapcsolódó különféle konferenciák, szakmai képviseletek felkeresésével indokolták, azonban bizonylattal, meghívóval, illetve egyéb dokumentummal nem tudták igazolni az utazások valóság tartalmát.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a társaság útiköltség-elszámolása nem volt jogszerű, a költségtérítésként felvett összegekkel a cégvezető saját jövedelemként rendelkezett, mely után a cég nem tett eleget személyijövedelemadó-előleg levonási, valamint egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékfizetési kötelezettségének.

Barcikára is megérkezett a Mazda2
Barcikára

Magyarországon is bemutatkozott a várva-várt Mazda2, a kazincbarcikai bemutatón, a Mazda Szabóban Pál Dénes segítségével került leleplezésre az autómárka legújabb tagja.

Charlie már két milliót ajánl ellopott autója megtalálójának
Charlie

Az énekes egyre több pénzjutalmat ajánl fel, abban bízva, hogy néhány napja eltűnt kocsiját kézre kerítse.

Csökken az üzemanyagok ára
Csökken

Bruttó 3-3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Ebben az esetben nem fizet a biztosító a kátyúkárokért
Ebben

A kátyúkár biztosítást az hívta életre, hogy az ilyen károk átlagos összege 20 ezer forint körüli, a casco biztosítások önrésze pedig ettől magasabb. Így előbb a cascóhoz, majd a kötelező biztosításhoz lehetett - kiegészítő jelleggel - kátyúkár biztosítást kötni. Ma viszont - évi 2-3 ezer forintért - már önállóan is megköthető – adta hírül az MTI.

Traffipax információk

Ma itt várható sebbesség ellenőrzés a megyében:

Részletek

Üzemanyagár kereső

Megye:
Település:
Kerület:
Benzinkút:
Üzemanyag:
Szolgáltatásokat is - -


Hirdetés

Alarm Elektronika

Programajánló

Mai ajánlat

Modellező szakkör16:00 Modellező szakkör
Kazincbarcika, Gyermekek Háza- Kézművesház
Zsákutca 2012 - Drogprevenciós musical17:00 Zsákutca 2012 - Drogprevenciós musical
Sajószentpéter, Művelődési Központ

További ajánlatok

Húsvétváró családi délelőtt2015.03.28 - 10:00 Húsvétváró családi délelőtt
Sajószentpéter, Városi Könyvtár
Jókai Mór Emléktúra2015.03.28. - 07:30 Jókai Mór Emléktúra
Tardona, Gyülekező a focipálya mellett
Labdarugó mérkőzés2015.03.28. - 09:00 Labdarugó mérkőzés
Kazincbarcika, Városi Sporttelep

További programajánlatok

Hirdetés