- Hírek - Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Autó-Motor

2012.08.15. - 15:56

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei olyan miskolci székhelyű vállalkozást vizsgáltak, amelyik rendszeresen, évente több mint másfél millió forintot számolt el saját gépjármű használatra költségtérítésként.

… ossza meg másokkal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Küldje el e-mailben

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?Ezt a jelentős összeget a társaság képviseltre jogosult tagja vette fel, azonban az általa vezetett útnyilvántartások egyik hónapban sem tartalmazták megfelelően a jármű típusára meghatározott fogyasztási normát (átlagfogyasztást), valamint a kezdő és záró kilométeróra-állást.

Az ellenőrzés feltárta, hogy a képviselő gyakran nagyobb összeget vett fel, mint amennyi az átlagfogyasztás és az aktuális üzemanyagár alapján indokolt lett volna. Például a Miskolc-Budapest-Miskolc útvonalra egyszer 510 km-t, máskor 820 km-t számoltak el, miközben a Miskolc-Budapest távolság közúton ténylegesen csak 180 km.

A felvett költségtérítés összegét alapul véve - az internetes útvonaltervezők segítségével - az ellenőrök gyorsan meg tudták állapítani, hogy a cégvezető részére kb. 10.000 km-rel hosszabb utat számoltak el, mint az útnyilvántartással alátámasztott távolság. Az eltérést a társaság működéséhez kapcsolódó különféle konferenciák, szakmai képviseletek felkeresésével indokolták, azonban bizonylattal, meghívóval, illetve egyéb dokumentummal nem tudták igazolni az utazások valóság tartalmát.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a társaság útiköltség-elszámolása nem volt jogszerű, a költségtérítésként felvett összegekkel a cégvezető saját jövedelemként rendelkezett, mely után a cég nem tett eleget személyijövedelemadó-előleg levonási, valamint egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékfizetési kötelezettségének.

Ismét csökken az üzemanyagok ára
Ismét

Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Elfelejtettél autópálya-matricát venni? Peched van - bezártak egy kiskaput
Elfelejtettél

A Népszabadság szerint elvesztették a napon belüli utólagos autópályadíj-fizetés lehetőségét az autósok, motorosok, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ugyanis szigorította az e- matricák ellenőrzését.

Újra nagyot csökken a benzin ára
Újra

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Ezek a legjobb és a legrosszabb autók
Ezek

Javult az autók minősége a német TÜV-Süd szerint, hiszen hosszú évek óta először csökkent az átlagos hibaszázalék.

Traffipax információk

Ma itt várható sebbesség ellenőrzés a megyében:

Részletek

Üzemanyagár kereső

Megye:
Település:
Kerület:
Benzinkút:
Üzemanyag:
Szolgáltatásokat is - -


Programajánló

Mai ajánlat

Rajzszakkör15:30 Rajzszakkör
Kazincbarcika, Gyermekek Háza- Kézművesház

További ajánlatok

„Gyorsvonat”2014.11.27. - 18:00 „Gyorsvonat”
Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ
V. Sajószentpéteri Formációs Táncgála2014.11.29. - 17:00 V. Sajószentpéteri Formációs Táncgála
Sajószentpéter, Sportcsarnok
KVSC - Nádudvari Sakk Se NB II-es sakkmérkőzés2014.11.30. KVSC - Nádudvari Sakk Se NB II-es sakkmérkőzés
Kazincbarcika, Kazinczy F. Tagiskola
Adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása2014.11.30. - 16.00 Adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása
Berente, Fő tér

További programajánlatok