Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Autó-Motor

2012.08.15. - 15:56

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei olyan miskolci székhelyű vállalkozást vizsgáltak, amelyik rendszeresen, évente több mint másfél millió forintot számolt el saját gépjármű használatra költségtérítésként.

… ossza meg másokkal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Küldje el e-mailben

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?Ezt a jelentős összeget a társaság képviseltre jogosult tagja vette fel, azonban az általa vezetett útnyilvántartások egyik hónapban sem tartalmazták megfelelően a jármű típusára meghatározott fogyasztási normát (átlagfogyasztást), valamint a kezdő és záró kilométeróra-állást.

Az ellenőrzés feltárta, hogy a képviselő gyakran nagyobb összeget vett fel, mint amennyi az átlagfogyasztás és az aktuális üzemanyagár alapján indokolt lett volna. Például a Miskolc-Budapest-Miskolc útvonalra egyszer 510 km-t, máskor 820 km-t számoltak el, miközben a Miskolc-Budapest távolság közúton ténylegesen csak 180 km.

A felvett költségtérítés összegét alapul véve - az internetes útvonaltervezők segítségével - az ellenőrök gyorsan meg tudták állapítani, hogy a cégvezető részére kb. 10.000 km-rel hosszabb utat számoltak el, mint az útnyilvántartással alátámasztott távolság. Az eltérést a társaság működéséhez kapcsolódó különféle konferenciák, szakmai képviseletek felkeresésével indokolták, azonban bizonylattal, meghívóval, illetve egyéb dokumentummal nem tudták igazolni az utazások valóság tartalmát.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a társaság útiköltség-elszámolása nem volt jogszerű, a költségtérítésként felvett összegekkel a cégvezető saját jövedelemként rendelkezett, mely után a cég nem tett eleget személyijövedelemadó-előleg levonási, valamint egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékfizetési kötelezettségének.

Újravizsgáztatják a taxisokat, marad az Uber
Újravizsgáztatják

A kormány elfogadta az új taxisrendeletet, amelynek egyes, elsősorban az autókra vonatkozó műszaki követelményei 2018. január elsejétől lépnek életbe, és amelyek „infokommunikációs eszközön megrendelt személyszállítási szolgáltatásokra” is, így például az Uberre is vonatkoznak.

Rendőreink a Hungaroringen versenyeztek
Rendőreink

Június 24-én vette kezdetét az V. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny gyakorlati megmérettetése a Hungaroringen.

Csökken mindkét üzemanyag ára
Csökken

Ezúttal lefelé mozdul az üzemanyagok ára, a benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz pénteken.

Szobrot bírságolt a rendőr
Szobrot

Erwin Wurm osztrák művész, aki hétköznapi tárgyak eltorzításával igyekszik meghökkenteni a közönséget. Készített már felfújt autót 911- es Porschéből, és repülő csészealjra emlékeztető valamit 924-esből, de ferdített el Renault 25-öst és többször is készített már falra felhajló hátsó felű teherjárműveket.

Traffipax információk

Ma itt várható sebbesség ellenőrzés a megyében:

Részletek

Üzemanyagár kereső

Megye:
Település:
Kerület:
Benzinkút:
Üzemanyag:
Szolgáltatásokat is - -


Hirdetés

Programajánló


További ajánlatok

Vers-és prózamondó verseny2017.04.06. - 13.00 Vers-és prózamondó verseny
Berente, Művelődési Ház
Csacska nyulacska2017.04.10. - 10.00 Csacska nyulacska
Berente, Művelődési Ház
A Víz Világnapja2017.04.11. - 8.30 A Víz Világnapja
Berente, Horgásztó

További programajánlatok

Hirdetés