Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Autó-Motor

2012.08.15. - 15:56

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei olyan miskolci székhelyű vállalkozást vizsgáltak, amelyik rendszeresen, évente több mint másfél millió forintot számolt el saját gépjármű használatra költségtérítésként.

… ossza meg másokkal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Küldje el e-mailben

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?Ezt a jelentős összeget a társaság képviseltre jogosult tagja vette fel, azonban az általa vezetett útnyilvántartások egyik hónapban sem tartalmazták megfelelően a jármű típusára meghatározott fogyasztási normát (átlagfogyasztást), valamint a kezdő és záró kilométeróra-állást.

Az ellenőrzés feltárta, hogy a képviselő gyakran nagyobb összeget vett fel, mint amennyi az átlagfogyasztás és az aktuális üzemanyagár alapján indokolt lett volna. Például a Miskolc-Budapest-Miskolc útvonalra egyszer 510 km-t, máskor 820 km-t számoltak el, miközben a Miskolc-Budapest távolság közúton ténylegesen csak 180 km.

A felvett költségtérítés összegét alapul véve - az internetes útvonaltervezők segítségével - az ellenőrök gyorsan meg tudták állapítani, hogy a cégvezető részére kb. 10.000 km-rel hosszabb utat számoltak el, mint az útnyilvántartással alátámasztott távolság. Az eltérést a társaság működéséhez kapcsolódó különféle konferenciák, szakmai képviseletek felkeresésével indokolták, azonban bizonylattal, meghívóval, illetve egyéb dokumentummal nem tudták igazolni az utazások valóság tartalmát.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a társaság útiköltség-elszámolása nem volt jogszerű, a költségtérítésként felvett összegekkel a cégvezető saját jövedelemként rendelkezett, mely után a cég nem tett eleget személyijövedelemadó-előleg levonási, valamint egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékfizetési kötelezettségének.

Autóhitelekre is tervezik a forintosítást
Autóhitelekre

Újabb forintosítás a láthatáron? A jegybank szerint a jelzáloghitelesek után forintosítani kellene az autó- és fogyasztási devizahiteleket is. Ők 290 ezren vannak, tartozásuk 500 milliárd forint.

24 órás szuper razziát fog tartani a rendőrség
24

A magyar rendőrség is csatlakozott az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL 24 órás traffipaxos akciójához. Ennek megfelelően 2015. április 16-án 6 órától 2015. április 17-én 6 óráig, sebesség-ellenőrzést hajt végre.

A három legveszélyesebb autószín
A

Autóvásárláskor az ár, a megbízhatóság és a kényelem az a három szempont, ami alapján meghozzuk a döntésünket, pedig a színválasztásra is érdemes odafigyelni.

Csökken a benzin ára, a gázolajé nem változik
Csökken

A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal csökkenti szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Traffipax információk

Ma itt várható sebbesség ellenőrzés a megyében:

Részletek

Üzemanyagár kereső

Megye:
Település:
Kerület:
Benzinkút:
Üzemanyag:
Szolgáltatásokat is - -


Hirdetés

Alarm Elektronika

Programajánló

Mai ajánlat

KBSC - Cigánd labdarúgó-mérkőzés10:00 KBSC - Cigánd labdarúgó-mérkőzés
Kazincbarcika, Városi Sporttelep
Egressy Béni Nemzetközi Szavalóverseny13:00 Egressy Béni Nemzetközi Szavalóverseny
Kazincbarcika, Dózsa György Tagiskola

További ajánlatok

201 éve Született Egressy Béni2015.04.19. - 10:30 201 éve Született Egressy Béni
Kazincbarcika, Sajókazinci református templom
Forró vizet a kopaszra2015.04.20. Forró vizet a kopaszra
Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ, színházterem
Folt hátán-folt Klub2015.04.20. - 15:00 Folt hátán-folt Klub
Kazincbarcika, Gyermekek Háza- Kézművesház

További programajánlatok

Hirdetés

Hirdetés

Telmon