Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Autó-Motor

2012.08.15. - 15:56

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei olyan miskolci székhelyű vállalkozást vizsgáltak, amelyik rendszeresen, évente több mint másfél millió forintot számolt el saját gépjármű használatra költségtérítésként.

… ossza meg másokkal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Küldje el e-mailben

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?Ezt a jelentős összeget a társaság képviseltre jogosult tagja vette fel, azonban az általa vezetett útnyilvántartások egyik hónapban sem tartalmazták megfelelően a jármű típusára meghatározott fogyasztási normát (átlagfogyasztást), valamint a kezdő és záró kilométeróra-állást.

Az ellenőrzés feltárta, hogy a képviselő gyakran nagyobb összeget vett fel, mint amennyi az átlagfogyasztás és az aktuális üzemanyagár alapján indokolt lett volna. Például a Miskolc-Budapest-Miskolc útvonalra egyszer 510 km-t, máskor 820 km-t számoltak el, miközben a Miskolc-Budapest távolság közúton ténylegesen csak 180 km.

A felvett költségtérítés összegét alapul véve - az internetes útvonaltervezők segítségével - az ellenőrök gyorsan meg tudták állapítani, hogy a cégvezető részére kb. 10.000 km-rel hosszabb utat számoltak el, mint az útnyilvántartással alátámasztott távolság. Az eltérést a társaság működéséhez kapcsolódó különféle konferenciák, szakmai képviseletek felkeresésével indokolták, azonban bizonylattal, meghívóval, illetve egyéb dokumentummal nem tudták igazolni az utazások valóság tartalmát.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a társaság útiköltség-elszámolása nem volt jogszerű, a költségtérítésként felvett összegekkel a cégvezető saját jövedelemként rendelkezett, mely után a cég nem tett eleget személyijövedelemadó-előleg levonási, valamint egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékfizetési kötelezettségének.

Hatmilliónál több autóst érint a legújabb légzsákbotrány
Hatmilliónál

Kulminál a Takata légzsák-botrány. A történelem legnagyobb visszahívási akciójában eddig 34 millió autó érintett (idén bővült a lista és az NHTSA vizsgálata még tart) és ez könnyen a cég végét jelentheti, amely eddig próbált hárítani, de védelmük a hét elején összeomlott és elismerték a hibát.

Fontos infó azoknak, akik horvát autópályára hajtanak fel
Fontos

Június 1-jétől csak kunában és euróban lehet rendezni Horvátországban az autópályadíjat, ha valaki készpénzzel akar fizetni – írta a rijekai Novi List című horvát napilap. Erről még április végén döntött a horvát autópályák kezelő vállalat igazgatótanácsa.

Negyvennyolc évig vezetett jogsi nélkül
Negyvennyolc

Negyvennyolc éven át vezetett jogosítvány nélkül egy 74 éves osztrák férfi. Végül egy balesetben bukott le.

A sofőrök nyitottak az automatizált vezetésre
A

Sokan támaszkodnának az automatizált vezetési funkciókra a mindennapos utazásaik során.

Traffipax információk

Ma itt várható sebbesség ellenőrzés a megyében:

Részletek

Üzemanyagár kereső

Megye:
Település:
Kerület:
Benzinkút:
Üzemanyag:
Szolgáltatásokat is - -


Hirdetés

Alarm Elektronika

Programajánló

Mai ajánlat

Női labdarúgás14:00 Női labdarúgás
Kazincbarcika, Városi Sporttelep - műfűves pálya

További ajánlatok

Folt hátán-folt Klub2015.05.25. - 15:00 Folt hátán-folt Klub
Kazincbarcika, Gyermekek Háza- Kézművesház
Rajzszakkör2015.05.25. - 15:30 Rajzszakkör
Kazincbarcika, Gyermekek Háza- Kézművesház
Süsü a sárkány kalandjai2015.05.26. - 10:00 Süsü a sárkány kalandjai
Kazincbarcika, Egressy Béni Városi Könyvtár

További programajánlatok

Hirdetés

Hirdetés

Telmon