- Hírek - Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Autó-Motor

2012.08.15. - 15:56

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei olyan miskolci székhelyű vállalkozást vizsgáltak, amelyik rendszeresen, évente több mint másfél millió forintot számolt el saját gépjármű használatra költségtérítésként.

… ossza meg másokkal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Küldje el e-mailben

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?Ezt a jelentős összeget a társaság képviseltre jogosult tagja vette fel, azonban az általa vezetett útnyilvántartások egyik hónapban sem tartalmazták megfelelően a jármű típusára meghatározott fogyasztási normát (átlagfogyasztást), valamint a kezdő és záró kilométeróra-állást.

Az ellenőrzés feltárta, hogy a képviselő gyakran nagyobb összeget vett fel, mint amennyi az átlagfogyasztás és az aktuális üzemanyagár alapján indokolt lett volna. Például a Miskolc-Budapest-Miskolc útvonalra egyszer 510 km-t, máskor 820 km-t számoltak el, miközben a Miskolc-Budapest távolság közúton ténylegesen csak 180 km.

A felvett költségtérítés összegét alapul véve - az internetes útvonaltervezők segítségével - az ellenőrök gyorsan meg tudták állapítani, hogy a cégvezető részére kb. 10.000 km-rel hosszabb utat számoltak el, mint az útnyilvántartással alátámasztott távolság. Az eltérést a társaság működéséhez kapcsolódó különféle konferenciák, szakmai képviseletek felkeresésével indokolták, azonban bizonylattal, meghívóval, illetve egyéb dokumentummal nem tudták igazolni az utazások valóság tartalmát.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a társaság útiköltség-elszámolása nem volt jogszerű, a költségtérítésként felvett összegekkel a cégvezető saját jövedelemként rendelkezett, mely után a cég nem tett eleget személyijövedelemadó-előleg levonási, valamint egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékfizetési kötelezettségének.

Nincs megállás: pénteken tovább apadnak az üzemanyagárak
Nincs

Már most is több éves mélyponton járnak az üzemanyagárak, ám pénteken újabb 6-6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a MOL.

Több ezer Suzukit hívnak vissza a légzsák, illetve a motor lehetséges meghibásodása miatt
Több

Több ezer Suzukit hívnak vissza a légzsák, illetve a motor lehetséges meghibásodása miatt - erősítette meg az Origo értesülését az MTI-nek a cég.

Lehet mégolcsóbb, tovább csökken az üzemanyagok ára
Lehet

Tovább csökkenti az üzemanyagárakat szerdán a Mol Nyrt.: a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 9 forinttal, a gázolajét pedig 7 forinttal.

Félpályás útlezárások Borsodban
Félpályás

A megyében 2014. december 15-én Miskolc mellett Kazincbarcika főútján kell forgalomkorlátozásra számítaniuk a közlekedőknek.

Traffipax információk

Ma itt várható sebbesség ellenőrzés a megyében:

Részletek

Üzemanyagár kereső

Megye:
Település:
Kerület:
Benzinkút:
Üzemanyag:
Szolgáltatásokat is - -


Programajánló

Mai ajánlat

Karácsonyi ünnepség16.00 Karácsonyi ünnepség
Berente, Művelődési Központ
Modellező szakkör16:00 Modellező szakkör
Kazincbarcika, Gyermekek Háza- Kézművesház

További ajánlatok

Vegyész RCK - Pécs NB I-es mérkőzés2014.12.20. - 15:30 Vegyész RCK - Pécs NB I-es mérkőzés
Kazincbarcika, Tornacsarnok
Karácsonyváró játszóház2014.12.21. - 10:00 Karácsonyváró játszóház
Kazincbarcika, Gyermekek Háza- Kézművesház
Karácsonyi hangverseny2014.12.21. - 15.00 Karácsonyi hangverseny
Berente, Református templom

További programajánlatok