- Hírek - Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?

Autó-Motor

2012.08.15. - 15:56

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának adóellenőrei olyan miskolci székhelyű vállalkozást vizsgáltak, amelyik rendszeresen, évente több mint másfél millió forintot számolt el saját gépjármű használatra költségtérítésként.

… ossza meg másokkal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Küldje el e-mailben

Az útnyilvántartás szabálytalanságai - avagy hány km-re van Miskolctól Budapest?Ezt a jelentős összeget a társaság képviseltre jogosult tagja vette fel, azonban az általa vezetett útnyilvántartások egyik hónapban sem tartalmazták megfelelően a jármű típusára meghatározott fogyasztási normát (átlagfogyasztást), valamint a kezdő és záró kilométeróra-állást.

Az ellenőrzés feltárta, hogy a képviselő gyakran nagyobb összeget vett fel, mint amennyi az átlagfogyasztás és az aktuális üzemanyagár alapján indokolt lett volna. Például a Miskolc-Budapest-Miskolc útvonalra egyszer 510 km-t, máskor 820 km-t számoltak el, miközben a Miskolc-Budapest távolság közúton ténylegesen csak 180 km.

A felvett költségtérítés összegét alapul véve - az internetes útvonaltervezők segítségével - az ellenőrök gyorsan meg tudták állapítani, hogy a cégvezető részére kb. 10.000 km-rel hosszabb utat számoltak el, mint az útnyilvántartással alátámasztott távolság. Az eltérést a társaság működéséhez kapcsolódó különféle konferenciák, szakmai képviseletek felkeresésével indokolták, azonban bizonylattal, meghívóval, illetve egyéb dokumentummal nem tudták igazolni az utazások valóság tartalmát.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a társaság útiköltség-elszámolása nem volt jogszerű, a költségtérítésként felvett összegekkel a cégvezető saját jövedelemként rendelkezett, mely után a cég nem tett eleget személyijövedelemadó-előleg levonási, valamint egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékfizetési kötelezettségének.

Újra nagyot csökken a benzin ára
Újra

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Ezek a legjobb és a legrosszabb autók
Ezek

Javult az autók minősége a német TÜV-Süd szerint, hiszen hosszú évek óta először csökkent az átlagos hibaszázalék.

Csökken az üzemanyagok ára
Csökken

Bruttó 5 forinttal csökkenti a Mol Nyrt. a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán – értesült piaci forrásokból az MTI.

Michelisz: Az egész csapatnak sokat jelent a bajnoki 4. hely
Michelisz:

Michelisz Norbi előtt tényleg nincs lehetetlen: a Túraautó-vb (WTCC) magyar klasszisa a 2012-es privát világbajnoki címet is képes volt überelni azzal, hogy megvalósította a makaói évadzáró előtt kitűzött célt és legjobb Honda-pilótaként a domináns Citroen-armada állandó triója mögött a 4. pozícióban fejezte be az idei világbajnoki pontversenyt.

Traffipax információk

Ma itt várható sebbesség ellenőrzés a megyében:

Részletek

Üzemanyagár kereső

Megye:
Település:
Kerület:
Benzinkút:
Üzemanyag:
Szolgáltatásokat is - -


Programajánló

Mai ajánlat

Megemlékezés és koszorúzás Lévay József sírjánál10:00 Megemlékezés és koszorúzás Lévay József sírjánál
Sajószentpéter, Református temető
Emlékek a Hadak útja mentén11:30 Emlékek a Hadak útja mentén
Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

További ajánlatok

KBSC - Felsőtárkány U14-es és U15-ös labdarúgó-mérkőzés2014.11.22. - 10:00 KBSC - Felsőtárkány U14-es és U15-ös labdarúgó-mérkőzés
Kazincbarcika, Városi Sportközpont
KBSC - Putnok NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzés2014.11.22. - 13:00 KBSC - Putnok NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzés
Kazincbarcika, Városi Sportközpont
2014.11.23. - 09:00 Bozsik Torna U11, U13
Kazincbarcika, Városi Sportközpont

További programajánlatok